Μενού

5 ράτσες σκυλιών «φιλικές» για οικογένειες με παιδιά (Εικόνες)

Shares 400

σκυλιά Δυο μέρες έμειναν για την επίσκεψη του Aϊ Βασίλη και πολλά είναι τα παιδιά που ζητούν για δώρο από τους γονείς τους ένα σκυλάκι. Τι πρέπει όμως να κάνετε σε αυτήν τη περίπτωση, ως γονείς;

Να ενδώσετε στην επιθυμία των παιδιών σας ή να το αφήσετε για μερικά χρόνια αργότερα δεδομένου ότι ένα σκυλάκι στην οικογένεια συνεπάγεται και αρκετές υποχρεώσεις (οικονομικές αλλά και πρακτικές);

Σύμφωνα με μελέτες που έχουν γίνει σε Φιλανδία και Σουηδία, οι μελετητές κατέληξαν στο συμπέρασμα πως όσα παιδιά μεγαλώνουν με σκύλους είναι πιο χαρούμενα, πιο ανέμελα και πιο ελεύθερα, ενώ τα θεωρούν πολύ σημαντικό κομμάτι στη ζωή τους. Οι μελέτες έγιναν σε 380 παιδιά νηπιακής και προσχολικής ηλικίας, από τα οποία τα μισά είχαν σκύλο ή σκύλους, ενώ τα άλλα μισά όχι. Πέρα από το συμπέρασμα της φιλίας, της ευτυχίας και του πιο ισορροπημένου χαρακτήρα που φάνηκε ότι έχουν τα παιδιά με κατοικίδιο, η μελέτη υπογράμμισε για ακόμη μια φορά ότι τα παιδιά αυτά είναι ανθεκτικά στα μικρόβια και πάσχουν πολύ πιο σπάνια από ιούς και λοιμώξεις.

Και στο δεύτερο ερώτημα όμως για τις ευθύνες που συνεπάγεται ο σκύλος στην οικογένεια, οι μελέτες δίνουν και πάλι την απάντηση. Είναι, πράγματι, μια ευθύνη, όμως η χαρά που μοιράζουν είναι πολύ μεγαλύτερη και αξίζει να τη χαρίσουμε στα παιδιά μας.

Τι γίνεται όμως για τις οικογένειες με μικρά παιδιά; Ποιες ράτσες σκυλιών είναι ασφαλείς; Η Δρ Eva Radke, κτηνίατρος στη Νέα Υόρκη, δίνει τις απαντήσεις.

Υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που πρέπει να εξεταστούν, υποστηρίζει η Radke. Σκεφτείτε την καθημερινότητά σας. Είστε μια οικογένεια ενεργή που ξοδεύει πολύ χρόνο σε πεζοπορίες, τρέξιμο και κάμπινγκ; Ή μήπως έχετε την τάση να μένετε σπίτι και να απολαμβάνετε ταινίες στην τηλεόραση; Καλό είναι να επιλέξετε ένα σκυλάκι του οποίου η ιδιοσυγκρασία, το μέγεθος και η ενέργεια ταιριάζει καλύτερα με την οικογένειά σας.

Κάτι επίσης σημαντικό που πρέπει να θυμάστε είναι ότι ο σκύλος είναι …σκύλος! Ακόμη και το πιο ήρεμο, ευγενικό και εκπαιδευμένο σκυλάκι δεν παύει να είναι ένα ζωάκι με τα δικά του ένστικτα που πρέπει να εκφράσει. Για τον λόγο αυτό, ποτέ μην αφήνετε ένα μικρό παιδί μαζί με το σκύλο, χωρίς να υπάρχει επίβλεψη ενήλικα. Το παιδί σας μπορεί να τραβήξει την ουρά ή τα αυτιά του σκύλου και κανείς δεν μπορεί να ξέρει ποια θα είναι η αντίδραση του τετράποδου. Σε καμιά περίπτωση δεν θέλετε να βάλετε σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα του παιδιού, γι΄αυτό να είστε προσεκτικοί. Σε κάθε περίπτωση, δείτε ποιες είναι οι ράτσες σκυλιών φιλικές προς τις οικογένειες με μικρά παιδιά.

Μπουλντόγκς

σκυλιά

Τα τελευταία χρόνια τα Μπουλντόγκς έχουν αυξηθεί σε δημοτικότητα και μπορούμε να σας εξηγήσουμε τους λόγους. Είναι φιλικό ως κουτάβι, έξυπνο που προσαρμόζεται ακόμα και σε διαμέρισμα, αρκεί να πηγαίνει δύο μεγάλες βόλτες την ημέρα ώστε να εκτονώνεται. Είναι επίσης πολύ πιστό στο αφεντικό του και δείχνει αφοσίωση και αγάπη.

Όσον αφορά την εκπαίδευση του, θέλει έναν ισχυρό αρχηγό που να είναι υπομονετικός και σκληρός συγχρόνως. Να του δώσει δουλειά να κάνει και να μην αλλάζει κάθε φορά τις συνήθειές του. Πάνω από όλα γι” αυτό μετράει η σταθερότητα.

Διαβάστε στο Animal.gr τις υπηρεσίες που προσφέρονται για την εκπαίδευση σκύλων.

Μπόξερς

σκυλιά

Τα boxers είναι πιστά και παιχνιδιάρικα σκυλάκια που διασκεδάζουν την οικογένεια. Συνήθως είναι πολύ ζωηρά και αρκετά τρυφερά. Ακόμα και στα βαθιά γεράματα έχουν έναν παιχνιδιάρικο χαρακτήρα. H εξυπνάδα τους, η προθυμία τους, η σεμνότητα και η καθαριότητά τους, τα καθιστούν ιδιαίτερα δημοφιλή για οικογένειες. Είναι ειλικρινείς, πιστοί, και έχουν εξαιρετική συμπεριφορά απέναντι στα παιδιά.

Κάντε κλικ στο Animal.gr και δείτε την μεγάλη ποικιλία που υπάρχει στην κατηγορία Παιχνίδια.

Κανίς

 

σκυλιά

Είναι πολύ ευγενικά σκυλάκια, χαρούμενα, πολύ έξυπνα, πάντα έτοιμα για παιχνίδι και κόλπα, όσα χρόνια κι αν περάσουν. Αυτό τα κάνει αξιαγάπητα και ιδανικά για να μεγαλώσουν σε ένα περιβάλλον με παιδιά. Είναι τρυφερά, χαδιάρικα και δεν μαδούν ποτέ, γι’αυτό πρέπει να κουρεύονται και να χτενίζονται κάθε τόσο. Αν μάλιστα στα παραπάνω υπολογίσει κανείς πως είναι από τις ελάχιστες φυλές που ζουν συχνά έως και τα 20 χρόνια, αντιλαμβάνεστε πως βρίσκεστε μπροστά σε ένα σκύλο «που τα κάνει όλα και συμφέρει».

Στο Animal.gr μπορείτε να βρείτε χτένες, βούρτσες και νυχοκόπτες, ιδανικά για το μικρό κανίς σας.

Γκόλντεν Ριτριβέρ

σκυλιά

Είναι αρκετά φιλικά σκυλιά με όλους, πολύ έξυπνα και εκπαιδεύονται εύκολα. Αρκετά παιχνιδιάρικα, μπορούν να απασχολούνται αρκετή ώρα με το να φέρνουν πράγματα, γεγονός που δείχνει τα κυνηγετικά τους ένστικτα. Είναι εξαιρετικά με τα παιδιά και αυτό τα έχει κάνει δημοφιλή κατοικίδια. Χρειάζεται προσοχή όμως, γιατί κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού και λόγω του μεγέθους τους, μπορεί να χτυπήσουν τα πολύ μικρά παιδιά.

Δείτε μέσα από το ηλεκτρονικό κατάστημα του Animal.gr, σπιτάκια για σκύλους που εξυπηρετούν όλα τα μεγέθη.

Λαμπραντόρ Ριτρίβερ

 

σκυλιά

Είναι το απόλυτο οικογενειακό σκυλάκι! Είναι ευγενικά, καλόψυχα σκυλιά που ο σκοπός τους στην ζωή είναι να ικανοποιούν τα αφεντικά τους. Η έλλειψη επιθετικότητας τα κάνει ιδανικούς φίλους για τα παιδιά.

Έχουν σχεδόν ατελείωτη ενέργεια, και εάν δεν κάνουν αρκετή άσκηση, γίνονται γρήγορα καταστρεπτικοί — μασώντας ότι βρουν μπροστά τους. Προετοιμαστείτε λοιπόν για μακρύς περιπάτους και παιχνίδια!

baby.gr

 

Shares 400

Σχόλια


Read more:
Close