Μενού

Εννιά φίδια που έφαγαν περισσότερο απ’ ό,τι μπορούσαν (Εικόνες)

Shares 4

φίδια Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες και τι προσπάθησαν να φάνε

Περισσότερο απ’ ό,τι μπορούσαν φαίνεται πως έφαγαν τα εννιά φίδια που ακολουθούν…

1. Πύθωνας τρώει έγκυο προβατίνα

 

φίδια

Ένα φρέσκο αρνί μπορεί να ακούγεται σαν ένα διαχειρίσιμο γεύμα για έναν 5,5 μέτρων πύθωνα, αλλά ίσως το πεινασμένο φίδι θα έπρεπε να περιμένει και τους απογόνους του ζώου που επρόκειτο να γεννηθούν. Το 2006, οι πυροσβέστες στο χωριό της Μαλαισίας κλήθηκαν να απομακρύνουν το φουσκωμένο φίδι από ένα δρόμο. Το ερπετό είχε καταπιεί μια ολόκληρη έγκυο προβατίνα και δεν μπορούσε να κουνηθεί. Τελικά το φίδι όπως το έφαγε… έτσι το έβγαλε αφού δεν άντεξε.

2. Πύθωνας βρέθηκε νεκρός αφού έφαγε έναν τεράστιο σκατζόχοιρο

φίδια

Ένας γιγαντιαίος πύθωνα βρέθηκε νεκρός δίπλα σε κομμάτι ενός 13.8 κιλών σκαντζόχοιρου, η σπονδυλική στήλη του οποίου τρύπησε το σώμα του φιδιού. Ο τεσσάρων μέτρων σχεδόν πύθωνας πέθανε μετά από πτώση από βραχώδη προεξοχή κοντά σε λίμνη στη Νότιο Αφρική. Η πτώση πιστεύεται ότι προκάλεσε τα τραύματα από τα αγκάθια στο πεπτικό σύστημα του φιδιού (αν και η ακριβής αιτία του θανάτου του είναι άγνωστη).

3. Πύθωνας έσκασε τρώγοντας αλιγάτορα

φίδια

Ο 4 μέτρων πύθωνας στο εθνικό πάρκο Everglades της Φλόριντα, προσπάθησε να φάει τον εχθρό του αλλά… διέλυσε τον εαυτό του! Ερευνητές βρήκαν τον νεκρό, ακέφαλο πύθωνα τον Οκτώβριο του 2005, το οποίο πέθανε όταν προφανώς προσπάθησε να φάει έναν αλιγάτορα δύο μέτρων. Το φίδι είχε κυριολεκτικά σκάσει.

4. Πύθωνας τρώει πύθωνα

φίδια

Τα δύο φίδια «μάχονταν» για το γεύμα τους αλλά τελικά έφαγε το ένα το άλλο!

5. Πύθωνας πήγε να φάει γάτα και… πέθανε

φίδια

Ένας τεράστιος πύθωνας πέθανε όταν προσπάθησε να καταπιεί ολόκληρη μια γάτα. Το αγαπημένο κατοικίδιο της οικογένειας πέθανε όταν ο πύθωνας προσπάθησε να το φάει. Οι ιδιοκτήτες του αιλουροειδούς βρήκαν τη νεκρή γάτα να φαίνεται στο σώμα του φιδιού που ήταν σε αποσύνθεση. Ο ιδιοκτήτης βρήκε το νεκρό φίδι στην αυλή του και διαπίστωσε πού βρισκόταν η γάτα που είχαν χάσει εδώ και 3 μέρες.

6. Το τελευταίο γεύμα του πύθωνα ήταν ένα ελάφι

φίδια

Σε αυτή τη φωτογραφία από τον Οκτωβρίου του 2011 από τη Νότια Φλόριντα φαίνεται ένας τεράστιος πύθωνας που παγιδεύτηκε και σκοτώθηκε στο εθνικό πάρκο Everglades. Ο πύθωνας είχε πρόσφατα φάει ένα θηλυκό ελάφι. Το ερπετό ήταν ένα από τα μεγαλύτερα που βρέθηκαν ποτέ στη Νότια Φλόριντα.

7. Οχιά νεκρή από σαρανταποδαρούσα

φίδια

Το 2013, μια νεαρή οχιά βρέθηκε νεκρή με το κεφάλι μιας σαρανταποδαρούσας να προεξέχει από το σώμα της. Η ερπετολόγος που την ανακάλυψε εντυπωσιάστηκε. «… δεν μπορούμε να απορρίψουμε την πιθανότητα ότι το φίδι είχε καταπιεί τη σαρανταποδαρούσα ζωντανή, και ότι το θήραμα έψαχνε το δρόμο για την ελευθερία του. Η σαρανταποδαρούσα προκάλεσε βλάβες στα εσωτερικά όργανα του φιδιού το οποίο και πέθανε».

8. Φίδι… έφαγε ηλεκτρική κουβέρτα

φίδια

Ένα από τα πιο παράξενα γεύματα ενός φιδιού… Η χειρουργική επέμβαση ήταν υποχρεωτική για να αφαιρεθεί από το 3,5 μέτρων φίδι η ηλεκτρική κουβέρτα με το ηλεκτρικό καλώδιο και το κουτί ελέγχου. Η κουβέρτα πέρασε μέσα από τα 2,5 μέτρα της πεπτικής οδού του ερπετού και η ιδιοκτήτρια του λέει μάλλον ότι μπερδεύτηκε με το κανονικό του γεύμα που ήταν ένα κουνέλι…

9. Φίδι πέθανε αφού δεν μπόρεσε να χωνέψει ένα γουρούνι

φίδια

Ένας κάτοικος του Julatten στην Αυστραλία, ο Neil McDougall έψαχνε για τα μανιτάρια στο χωράφι του, όταν ανακάλυψε ένα νεκρό 4,5 μέτρων πύθωνα. Είχε μια πολύ μεγάλη κοιλιά που έδειχνε ότι είχε φάει κάτι αρκετά μεγάλο. Ένας εμπειρογνώμονας είπε ότι το φίδι πιθανότατα πέθανε από διάτρηση εντέρου η οποία οφειλόταν στο πόδι ενός γουρουνιού.

Shares 4

Σχόλια


Read more:
Close