Μενού

Το «ζεστό» καφέ της Λέσβου που ανοίγει τις πόρτες του στα αδέσποτα

Shares 885

Αδέσποτα Τα φιλοξενεί τη νύχτα για να μην κοιμούνται στο κρύο

Ο χειμώνας έχει κάνει για τα καλά την εμφάνισή του και δεν είναι μόνο οι άνθρωποι που κρυώνουν. Αυτό σκέφτηκαν, όπως φαίνεται, και οι άνθρωποι της καφετέριας Hott Spott στη Λέσβο που το βράδυ γίνεται το ζεστό καταφύγιο των αδέσποτων του νησιού.

Το καφέ βρίσκεται στη Μυτιλήνη και στις 3 το πρωί «κατεβάζει ρολά» για τους θαμώνες του. Παράλληλα ανοίγει τις πόρτες του ώστε τα σκυλιά της περιοχής να κοιμηθούν σε ζεστό χώρο.

Εργαζόμενος στο καφέ είπε στη βρετανική εφημερίδα Independent πως αυτό συμβαίνει από το καλοκαίρι. «Στην πόλη υπάρχουν πολλά σκυλιά. Όταν το μπαρ κλείνει κάθε βράδυ, έρχονται και κοιμούνται εδώ. Δεν έχουμε πρόβλημα. Από τον Ιούλιο κάθε νύχτα κάποιο σκυλί κοιμάται πάνω στον καναπέ», ανέφερε.

«Λίγα μίλια μακριά από τους τουρκικές ακτές, το ειδυλλιακό νησί της Λέσβου βρέθηκε στα πρωτοσέλιδα όλου του κόσμου καθώς ήταν στο επίκεντρο της προσφυγικής κρίσης αυτό το χρόνο», γράφει ο Independent.

«Παρότι αυτό επηρέασε τον τουρισμό, που είναι και η βασική πηγή εσόδων για το νησί, το καφέ Hott Spott παρέμεινε δημοφιλές, εν μέρει και λόγω της φιλοξενίας των σκύλων», συνεχίζει το ρεπορτάζ.

«Οι πελάτες μας δεν έχουν πρόβλημα. Κανάλι από την Αθήνα μας τηλεφώνησε και θέλει να κάνει ρεπορτάζ για τα σκυλιά», προσθέτει ο άνδρας.

Ο άνθρωπος που τράβηξε την πρώτη φωτογραφία, ο επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου Ευστράτιος Παπάνης, εξήγησε στον Independent πώς με την κλιμάκωση της προσφυγικής κρίσης φαίνεται να άλλαξε και ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν τους άλλους- και τα αδέσποτα του νησιού.

«Οι ντόπιοι δείχνουν αυξημένη αλληλεγγύη σε περιβαλλοντικά και ανθρωπιστικά ζητήματα. Η νέα γενιά είναι πιο ευαίσθητη και καλά πληροφορημένη», τονίζει.

Αδέσποτα

Αδέσποτα

newsbeast.gr

Shares 885

Σχόλια


Read more:
Close