Μενού

Εψαχνε 10 χρόνια… μια αράχνη, ξόδεψε 40.000 ευρώ και ξαφνικά εκείνη έπεσε στα πόδια του (φωτό)

Shares 9

αράχνη Ο αποφασισμένος- και κάπως εκκεντρικός- Mark Pennell, από τη Βρετανία κάποτε έτρεμε τις αράχνες, μέχρι που πήρε μία ως κατοικίδιο για να νικήσει το φόβο του. Από εκείνη τη στιγμή και μετά οι αράχνες του έγιναν εμμονή, απέκτησε περισσότερες από 300 και αποφάσισε πως ήθελε να βρει το δικό του είδος, ξοδεύοντας τα λεφτά και το χρόνο του ταξιδεύοντας σε ζούγκλες για να το πετύχει.   Συγκεκριμένα ξόδεψε μια ολόκληρη δεκαετία αλλά και περισσότερα από 40.000 ευρώ με σκοπό να ανακαλύψει το πρώτο νέο είδος ταραντούλας εδώ και 120 χρόνια.

αράχνη

Τελικά επικέντρωσε τις προσπάθειές του στην περιοχή Sarawak του Βόρνεο καθώς ντόπιοι ανέφεραν πως είχαν βρει ένα άγνωστο έως τότε είδος μπλε ταραντούλας.

αράχνη

Χρειάστηκε να παλέψει με υγρασία 100% και φονικά φίδια καθώς κυνηγούσε την αράχνη- στόχο. Αλλά για ένα χρόνο δεν είχε κανένα αποτέλεσμα.   Στο τελευταίο του ταξίδι με τον φίλο του Dean Hewlett αντί να βρει την ταραντούλα που αναζητούσε, θα μπορούσαμε να πούμε πως το βρήκε εκείνη καθώς έπεσε στο έδαφος μπροστά του ενώ «πάλευε» με μια γιγάντια σφήκα!

αράχνη

Ο Mark πήρε την αράχνη, η οποία αναλύθηκε από ειδικούς και ονομάστηκε Phormingochilus pennellhewletti- ο συνδυασμός των επωνύμων του Mark και του Dean. Η αράχνη αναγνωρίστηκε επίσημα ως το πρώτο είδος ταραντούλας που ανακαλύπτεται από το 1895 και μετά.

αράχνη

pronews.gr

Shares 9

Σχόλια


Read more:
Close