Μενού

Ο παρασημοφορημένος σκύλος που έγινε viral

Shares 152

Σκύλος Αναγνώριση και καταξίωση για τον τραυματία στρατιώτη

Το γύρο του διαδικτύου κάνει η φωτογραφία αυτή με τον στρατιωτικό σκύλο Rocky και το παράσημό του και ο συνεργάτης του Andrew Brown μίλησε στο ABC News για την ιστορία της συνεργασίας τους  και του τραυματισμού τους.

Ο Brown και ο Rocky δουλεύουν μαζί εδώ και δύο χρόνια. Τον Οκτώβριο έφυγαν για το Αφγανιστάν. Δύο μήνες αργότερα κι ενώ έκαναν έρευνες σε κτήριο τραυματίστηκαν και οι δύο από αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό.

Μετά την έκρηξη διακομίστηκαν μαζί στην Κανταχάρ του Αφγανιστάν όπου τους απονεμήθηκαν τα παράσημά τους, όπως εξήγησε ο Brown στο ΑBC News μιλώντας από το νοσοκομείο Walter Reed στην Ουάσινγκτον.

 

Σκύλος

 

Πατέρας δύο παιδιών, ο Brown αποδίδει τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και εξηγεί πως ο τετράποδος Rocky είναι που κάνει όλη τη δουλειά. «Ο Rocky θεωρείται στρατιώτης», λέει και προσθέτει πως ο σκύλος έχει υψηλότερο βαθμό από τον ίδιο.

«Εκείνος κάνει τα πάντα», σημειώνει, «στην πραγματικότητα εγώ είμαι απλώς ο τύπος που κρατάει το λουρί. Πηγαίνουμε σε μια περιοχή και τον αφήνουμε να κάνει τη δουλειά του. Όταν ανταποκρίνεται, εγώ ‘μεταφράζω’ αυτή τη συμπεριφορά και ενημερώνω τους άλλους για το τι ‘λέει’ ο σκύλος. Ξέρω πώς δουλεύει, αναγνωρίζω την αλλαγή της συμπεριφοράς του».

Ο Brown αναρρώνει και ετοιμάζεται να υποβληθεί σε νέες επεμβάσεις στην Ουάσιγκτον ενώ ο Rocky βρίσκεται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, στη Γερμανία, όπου επίσης ετοιμάζεται να μπει ξανά στο χειρουργείο.

Ανυπομονώντας να ξαναβρεθεί με τον συνεργάτη του το συντομότερο, ο Brown είναι σίγουρος πως και ο Rocky «έχει ακμαιότατο ηθικό», όπως και ο ίδιος.

Σκύλος

newsbeast.gr

Shares 152

Σχόλια


Read more:
Close