Μενού

13 ευγενικές κατασκευές που έφτιαξαν άνθρωποι για τα ζώα

Shares 222

κατασκευές ζώα άνθρωποι Εκατοντάδες πόλεις, αυτοκινητόδρομοι υψηλών ταχυτήτων και εκατομμύρια αυτοκίνητα που ολοένα δρουν ενάντια στην φύση. Και ποιος υποφέρει περισσότερο από αυτή την τεχνολογική πραγματικότητα; Οι τετράποδοι φίλοι μας. Ωστόσο, η ευγένεια έχει μια μοναδική ικανότητα: μπορεί να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο.

Θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας μερικά παραδείγματα μοντέρνων εφευρέσεων που δημιουργήθηκαν αποκλειστικά για τα ζώα.

#1 Μια γέφυρα για τα πλάσματα του δάσους, Καναδάς

κατασκευές ζώα άνθρωποι

Αυτή η αερογέφυρα σε ένα πολυσύχναστο αυτοκινητόδρομο δημιουργήθηκε για να εξασφαλίσει το πέρασμα των άγριων ζώων από την εθνική οδό στο Εθνικό Πάρκο Banff.

#2 Ταΐστρες για τα κολιμπρί, Τζόρτζια, ΗΠΑ

κατασκευές ζώα άνθρωποι

© bluebirdlanding

Οι ταΐστρες για τα κολιμπρί σχεδιάστηκαν με κόκκινο χρώμα επειδή αυτό προσελκύει τα πουλιά στο νέκταρ. Με αυτό τον τρόπο, οι άνθρωποι μπορούν να ταΐζουν τα πουλιά στην Κόστα Ρίκα, τη Τζόρτζια των ΗΠΑ και σε άλλες περιοχές.

#3 Τούνελ χελώνας, νησί Χονσού, Ιαπωνία

κατασκευές ζώα άνθρωποι

© japantimes

Η εταιρία σιδηροδρόμων West της Ιαπωνίας δημιούργησε ειδικά τούνελ για τις χελώνες με σκοπό να τις σώσουν από τις ρόδες των τραίνων.

#4 Συμπλέγματα διαμερισμάτων για τα πουλιά στα πάρκα του Λονδίνου

κατασκευές ζώα άνθρωποι

© London Fieldworks

Το γραφείο έρευνας Fieldworks του Λονδίνου ενσωμάτωσε ένα καλλιτεχνικό και περιβαλλοντικό έργο με την οικοδόμηση ασυνήθιστων σπιτιών για πουλιά. Χάρις στα επιδέξια χέρια του Bruce Gilchrist και του Jo Joelson μπορούμε να δούμε τα μεγάλα ξενοδοχεία πουλιών στα πάρκα του Λονδίνου.

#5 Ένα τούνελ για ζώα κάτω από αυτοκινητόδρομο, Φινλανδία

κατασκευές ζώα άνθρωποι

© wilde

Τα πλάσματα του δάσους μπορούν να περάσουν μέσα από τα βολικά τούνελ κάτω από τον αυτοκινητόδρομο ανά πάσα στιγμή.

#6 Ένα μηχάνημα αυτόματης πώλησης δίνει τροφή σε αδέσποτα ζώα

κατασκευές ζώα άνθρωποι

© tumblr

Στην παρακάτω εικόνα μπορείτε να δείτε πως το μηχάνημα αυτόματης πώλησης της Τουρκικής εταιρίας Pugedon διανέμει επιτυχώς τρόφιμα σε αδέσποτα ζώα της Κίνας. Για 20 γραμμάρια ζωοτροφής θα πρέπει να τοποθετηθεί ένα πλαστικό μπουκάλι στην εσοχή.

#7 Αεροδρόμιο πουλιών, Βίλνιους, Λιθουανία

κατασκευές ζώα άνθρωποι

© TINYROADSIGN

«Αεροδρόμιο για πουλιά» είναι μια επιγραφή που εμφανίζεται στην πρωτεύουσα της Λιθουανίας, το Βίλνιους κατά τη διάρκεια ενός έργου που ονομάζεται TinyRoadSign. Σκοπός του είναι να υπενθυμίσει στους ανθρώπους πως δεν είναι οι μόνοι κάτοικοι της πόλης.

#8 Μια γέφυρα για τη μετανάστευση των καβουριών, Αυστραλία

κατασκευές ζώα άνθρωποι

© abc

Πρόκειται για μια κατασκευή που δημιουργήθηκε για να υποστηρίξει τη μοναδική μετανάστευση εκατομμυρίων κόκκινων καβουριών στη Χερσόνησο των Χριστουγέννων.

#9 Διάβαση πεζών για σκαντζόχοιρους, Λιθουανία

κατασκευές ζώα άνθρωποι

© TINYROADSIGN

Κατά τη διάρκεια ενός περιβαλλοντικού έργου στη Λιθουανία, δημιουργήθηκε μια διάβαση πεζών για σκαντζόχοιρους: η καλύτερη υπενθύμιση για όλους τους οδηγούς.

#10 Μια πισίνα ελεφάντων σε ένα πάρκο για σαφάρι, Ιαπωνία

κατασκευές ζώα άνθρωποι

© Koji Ueda

Πρόκειται για μια πισίνα 65 μέτρων που χτίστηκε ιδιαίτερα για ελέφαντες σε ένα πάρκο για σαφάρι στους πρόποδες του Όρους Φούτζι.

#11 Ράντσο Caboodle, ΗΠΑ

κατασκευές ζώα άνθρωποι

© СaboodleRanch

Το ράντσο εκτείνεται σε 40 στρέμματα και δημιουργήθηκε το 2003 στην Φλόριντα από τον Craig Grant. Μεταξύ των μικρών αιθουσών πόλης, τα ελαιοτριβεία και τα σπίτια, περπατούν οι νόμιμοι ιδιοκτήτες του τόπου: 500 χαρούμενες γάτες.

#12 Μονοπάτια για πάπιες, Ηνωμένο Βασίλειο

κατασκευές ζώα άνθρωποι

© Canal & River Trust

Ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα που ονομάζεται Canal & River Trust φροντίζει τις εσωτερικές πλωτές οδούς της Αγγλίας και της Ουαλίας. Δημιούργησε μονοπάτια για πάπιες στους δρόμους κατά μήκος των λιμνών. Οι λευκές γραμμές διαχωρισμού και οι σιλουέτα της πάπιας υπενθυμίζουν στους ανθρώπους να φροντίζουν τη φύση.

#13 Χώρος στάθμευσης για σκύλους

κατασκευές ζώα άνθρωποι

Unknown

Το Γερμανικό κατάστημα ΙΚΕΑ έχει 3 χώρους «στάθμευσης» σκύλων ώστε οι ιδιοκτήτες να μην αφήνουν τα κατοικίδιά τους μέσα στα αυτοκίνητα.

tilestwra.com

Shares 222

Σχόλια


Read more:
Close