Μενού

12 συναρπαστικά πράγματα για τα ζώα που δε θα πιστεύετε ότι είναι ισχύουν στ΄αλήθεια

Shares 462

Στον πλανήτη μας δεν υπάρχουν μόνο άνθρωποι. Εδώ ζουν και περίεργα, όμορφα, θαυμαστά ζώα, που ίσως δεν γνωρίζουμε αρκετά καλά.

Επειδή είναι ωραίο να αποκτούμε μικρές γνώσεις πάνω σε διάφορα θέματα, παρακάτω θα έχετε την ευκαιρία να μάθετε μερικά ασυνήθιστα γεγονότα για τα ζώα σε όλο τον κόσμο.

#1 Οι κατσίκες έχουν διάφορες προφορέςσυνήθειες ζώων ζευγαρώματα ζώων

pixabay

#2 Οι λύκοι ζευγαρώνουν για μια ζωήσυνήθειες ζώων ζευγαρώματα ζώων

Μια αγέλη λύκων, συχνά αποτελείται από τον αρσενικό, τον θηλυκό αρχηγό και τους απογόνους τους. Τα μεγαλύτερα μωρά-λύκοι, συχνά βοηθούν στη φροντίδα των νεότερων.

flickr

#3 Υπάρχει ένας τύπος μέδουσας, που είναι αθάνατοςσυνήθειες ζώων ζευγαρώματα ζώων pexels

Αυτό το υποβρύχιο πλάσμα μπορεί να αναπαράγει τους ιστούς του σώματός του χρησιμοποιώντας βλαστοκύτταρα, ουσιαστικά μετενσαρκώνοντας τον εαυτό του.

#4 Τα σκυλιά ράτσας παγκ έχουν το καλύτερο συλλογικό ουσιαστικόσυνήθειες ζώων ζευγαρώματα ζώων

pixabay

Υπάρχουν αρκετές λέξεις για να περιγράψει κάποιος μια ομάδα ζώων. Για παράδειγμα: ένα σμήνος πουλιών, μια αγέλη λύκων και άλλα. Ωστόσο, όταν κάποιος θέλει να αναφερθεί σε μια ομάδα σκυλιών ράτσας παγκ, αναφέρεται ως: γκρινιάρικα παγκ.

#5 Οι πιγκουίνοι κάνουν πρόταση γάμου στις συντρόφους τουςσυνήθειες ζώων ζευγαρώματα ζώων

pixabay

Οι πιγκουίνοι ζευγαρώνουν μια φορά και για πάντα. Όταν επιλέξουν σύντροφο, ο αρσενικός πιγκουίνος παρουσιάζει ένα βότσαλο στον θηλυκό, ως σύμβολο της αγάπης του.

#6 Οι ελέφαντες έχουν απίστευτες κοινωνικές συνήθειεςσυνήθειες ζώων ζευγαρώματα ζώων

© PIXABAY

Οι ελέφαντες μπορούν να γελάσουν και να κλάψουν. Έχουν τελετές χαιρετισμού για να καλωσορίσουν ένα μέλος της οικογένειας που ήταν μακριά για κάποιο διάστημα και κάνουν «κηδείες» για τα μέλη που πεθαίνουν.

 #7 Οι αγελάδες έχουν κολλητούς φίλους
συνήθειες ζώων ζευγαρώματα ζώων
© PIXABAY

Μελέτες έχουν δείξει ότι οι αγελάδες είναι πολύ κοινωνικές και μπορούν να έχουν έναν αγαπημένο φίλο ανάμεσα στο κοπάδι τους. Εάν διαχωριστούν από αυτόν τον φίλο, τότε μπορεί να νιώσουν πιεσμένες και αγχωμένες.

#8 Οι μανάτοι ενέπνευσαν τη δημιουργία μύθων για γοργόνες
συνήθειες ζώων ζευγαρώματα ζώων

© PIXABAY

Όταν τρώνε στην επιφάνεια του ωκεανού, οι μανάτοι μερικές φορές, έχουν φύκια κολλημένα γύρω από τα κεφάλια τους, που μοιάζουν με μακριά μαλλιά. Αυτό, σε συνδυασμό με τις ουρές τους, οδήγησε πολλούς ναυτικούς να πιστέψουν ότι είδαν μια γοργόνα.

#9 Τα τραγούδια των φαλαινών εξαπλώνονται σαν την ανθρώπινη μουσική
συνήθειες ζώων ζευγαρώματα ζώων

© PIXABAY

Σε περιοχές που υπάρχουν πολλές φάλαινες, θα τραγουδήσουν όλες το ίδιο τραγούδι που θα εξελιχθεί με την πάροδο του χρόνου. Αν το τραγούδι είναι αρκετά καλό, θα ταξιδέψει σε άλλες ομάδες φαλαινών, για να το μάθουν και να συμμετέχουν.

#10 Τα στρείδια μπορούν να αλλάξουν φύλο

συνήθειες ζώων ζευγαρώματα ζώων

© PINSTAKE

Ανάλογα με το ποιο είναι το πιο χρήσιμο για την τρέχουσα περίοδο ζευγαρώματος, τα στρείδια μπορούν να αλλάξουν μεταξύ αρσενικών και θηλυκών.

#11 Τα θηλυκά λιοντάρια μένουν μαζί για πάντα
συνήθειες ζώων ζευγαρώματα ζώων
© PEXELS

Οι αδερφές θα μείνουν μαζί όλη τους τη ζωή. Όταν κάνουν μικρά, τα θηλυκά θα μείνουν με τις μητέρες και τις θείες τους για πάντα. Τα αρσενικά θα απομακρυνθούν.

#12 Οι αρσενικοί ιππόκαμποι κυοφορούν
συνήθειες ζώων ζευγαρώματα ζώων

© SCIENCEDAILY

Οι ιππόκαμποι είναι μονογαμικοί. Όταν πρόκειται για το ζευγάρωμα, τα αρσενικά μεταφέρουν γονιμοποιημένα αβγά σε μια σακούλα, μέχρι να είναι έτοιμα να γεννηθούν. Οι ιππόκαμποι κρατούν επίσης τις ουρές του ζεύγους τους όταν κολυμπούν, με τον ίδιο τρόπο που οι άνθρωποι κρατούν τα χέρια.

Πηγή

 

Shares 462

Σχόλια


Read more:
Close