Μενού

12 σημάδια ότι πρέπει επειγόντως να πάτε τον σκύλο ή την γάτα σας στον κτηνίατρο

Shares 349

Σκύλος κτηνίατρος Γάτα

Δυστυχώς, τα κατοικίδια ζώα μας δεν μπορούν να φωνάξουν αν δεν είναι καλά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να γνωρίζουμε τα κύρια συμπτώματα των ασθενειών των κατοικίδιων ζώων.

Θα σας πούμε ποια σημάδια δείχνουν, ότι πρέπει να πάτε αμέσως το κατοικίδιο ζώο σας στον κτηνίατρο αντί να ψάχνετε απαντήσεις στο Διαδίκτυο. Και στο τέλος του άρθρου, υπάρχει κάτι που θα σας βοηθήσει να καταλάβετε καλύτερα τους τριχωτούς φίλους σας.

12. Άρνηση στο φαγητόΣκύλος κτηνίατρος Γάτα

© depositphotos   © depositphotos

Εάν το κατοικίδιο ζώο σας αρνείται να φάει περισσότερο από μία ημέρα, είναι σοβαρός λόγος να πάτε αμέσως στον κτηνίατρο. Ειδικότερα, αν υπάρχουν και άλλα συμπτώματα όπως κόπωση, εμετός ή άρνηση στο νερό.
Η έλλειψη όρεξης μπορεί να υποδεικνύει διαφορετικές καταστάσεις: λοίμωξη, όγκο, στοματικό ή γαστρικό νόσημα ή παράσιτα. Ο κτηνίατρος θα σας πει τι πηγαίνει λάθος.

11. Υπερβολική δίψαΣκύλος κτηνίατρος Γάτα

© depositphotos

Θυμηθείτε ότι οι γάτες και τα σκυλιά που καταναλώνουν ξηρά τροφή για κατοικίδια ζώα, πίνουν περισσότερο νερό από αυτά που τρώνε κονσέρβες.

Παρακολουθήστε πόσο νερό πίνει το κατοικίδιο σας. Η έλλειψη νερού οδηγεί σε αφυδάτωση, ενώ η υπερβολική κατανάλωση νερού μπορεί να υποδηλώνει διαβήτη ή νεφροπάθειες.
Ο μέσος όγκος πόσιμου νερού για σκύλους είναι περίπου 20-70 ml / κιλό  σωματικού βάρους ανά ημέρα. Για γάτες, είναι 60-120 ml συν την υγρασία στο φαγητό.

10. Το κατοικίδιο σας κρύβεταιΣκύλος κτηνίατρος Γάτα

© depositphotos   © depositphotos

Κάθε ζώο είναι διαφορετικό, αλλά όταν το κανονικά φιλικό κατοικίδιο σας ξεκινάει από μόνο του και κρύβεται σε τρύπες, είναι κακό σημάδι.

Η επιθυμία για απόκρυψη μπορεί να σχετίζεται με την αδιαθεσία, ειδικά εάν το ζώο αρνείται να φάει, έχει προβλήματα υγείας ή άλλα συμπτώματα.
Ένας άλλος λόγος είναι το σοβαρό άγχος.
Αν μια γάτα προσπαθήσει να κρυφτεί κάπου ψηλά, ίσως να είναι επειδή της επιτέθηκαν ψύλλοι.

9. Ξαφνική επιθετική διάθεσηΣκύλος κτηνίατρος Γάτα

© depositphotos   © depositphotos

Ο αρχικά χαριτωμένος φίλος σας ξαφνικά έγινε επιθετικός; Πριν τον τιμωρήσετε, μάθετε τον λόγο.

Ένας μπορεί να είναι ο πόνος, ειδικά αν το κατοικίδιο θυμώνει όταν το αγγίζετε.
Οδοντικά προβλήματα, αρθρίτιδα, τραυματισμοί, λοιμώξεις – αυτές είναι μόνο μερικές συνθήκες που μπορεί να αλλάξουν τη διάθεση ενός κατοικίδιου ζώου και να του προκαλέσουν πόνο.

8. Συχνή ούρησηΣκύλος κτηνίατρος Γάτα

© depositphotos

Εάν η γάτα ή ο σκύλος σας έχει αρχίσει να χρησιμοποιεί την τουαλέτα του πιο συχνά ή αν το χρώμα των ούρων του έχει αλλάξει, μην το αγνοείτε, ειδικά εάν το κατοικίδιο ζώο σας κάνει συχνές προσπάθειες ούρησης.

Θυμηθείτε ότι τα κουτάβια και τα ηλικιωμένα σκυλιά χρησιμοποιούν την τουαλέτα πιο συχνά.
Ωστόσο, αυτή τη συμπεριφορά μπορεί να την προκαλέσουν και σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως ακράτεια ούρων, διαβήτη, λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος ή νεφρικές παθήσεις.

7. Το κατοικίδιο σας γλύφεται συνέχειαΣκύλος κτηνίατρος Γάτα

© depositphotos   © depositphotos

Ο υπερβολικός αυτοκαθαρισμός στις γάτες μπορεί να σημαίνει προβλήματα υγείας. Ένας από τους λόγους είναι ότι η περιοχή που γλείφει της προκαλεί φαγούρα ή πόνο στο εσωτερικό, ή μπορεί να έχει ψύλλους ή κάποια αλλεργία. Μερικές φορές, οι γάτες γλείφονται έντονα εξαιτίας του άγχους.
Εάν το σκυλί σας γλείφει τα πόδια του άναμεσα απ’ τα νύχια, στην περιοχή της ουράς ή μεταξύ των γοφών, είναι ένα σημάδι αλλεργίας. Εάν ένας σκύλος γλείφει ασυνήθιστα αντικείμενα (το δάπεδο ή τους τοίχους) ή συχνά βρέχει τα χείλη του, τότε μπορεί να έχει μια γαστρεντερική διαταραχή.

6. Κάτι περίεργο στα μάτια του κατοικίδιου σαςΣκύλος κτηνίατρος Γάτα

© depositphotos   © depositphotos

Τα κόκκινα μάτια, η έκκριση υγρών από τα μάτια ή μια δυσμορφία στα βλέφαρα προδίδουν συμπτώματα ιών και βακτηριακών λοιμώξεων. Για παράδειγμα, η καθαρή έκκριση από τα μάτια μιας γάτας σημαίνει ότι πρόκειται για έναν ιό, ενώ οι κίτρινες ή οι πράσινες για μια λοίμωξη.
Τα κόκκινα μάτια μπορεί επίσης να σημαίνουν τραυματισμό, αλλεργία, ασθένειες του κερατοειδούς ή σοβαρές συστηματικές ασθένειες.

5. Το κατοικίδιο σας κοιμάται περισσότερο από ότι συνήθωςΣκύλος κτηνίατρος Γάτα

© depositphotos

Οι γάτες μπορούν να κοιμηθούν έως και 13-16 ώρες την ημέρα ή ακόμα περισσότερο εάν βαριούνται. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλοι λόγοι για τον παρατεταμένο ύπνο: άγχος, περιτονίτιδα, λευκωση, ασθένεια Lyme ή ακόμα και ιό ανοσοανεπάρκειας αιλουροειδών. Καλύτερα πηγαίνετε στον κτηνίατρο για να είστε σίγουροι.
Σε σκύλους, ο υπερβολικός ύπνος μπορεί να υποδεικνύει προβλήματα του θυρεοειδούς αδένα, διαβήτη, μολύνσεις ή στρες.

4. Αλλάζουν τρίχωμαΣκύλος κτηνίατρος Γάτα

© depositphotos

Μια άρρωστη γάτα δεν έχει τη δύναμη να γλείψει τον εαυτό της και να κρατήσει το τρίχωμα της καθαρό. Ένας από τους λόγους για αυτό είναι η αρθρίτιδα.
Εάν το κατοικίδιο σας ρίχνει πάρα πολά μαλλιά, είναι επίσης ένα επικίνδυνο σημάδι. Το ζώο μπορεί να πάσχει από δερματικές παθήσεις, υποσιτισμό, έλλειψη βιταμινών, αλλεργίες ή ακόμα και όγκο.

3. Προβλήματα αναπνοήςΣκύλος κτηνίατρος Γάτα

© depositphotos   © depositphotos   © depositphotos

Αν το κατοικίδιο σας έχει δυσκολία στην αναπνοή χωρίς σοβαρή σωματική άσκηση, πηγαίντε το αμέσως στον κτηνίατρο!
Μια τέτοια κατάσταση μπορεί να είναι επικίνδυνη, και οι λόγοι για αυτό είναι πολυάριθμοι. Κυμαίνονται από υγρό στο θώρακα ως καρδιακά προβλήματα.

2. Αλλαγή στο χρώμα των ούλωνΣκύλος κτηνίατρος Γάτα

© depositphotos

Οι γάτες και τα σκυλιά έχουν συνήθως ροζ ούλα, εκτός από εκείνα που γεννιούνται με μαύρα. Αν το χρώμα έχει αλλάξει, πηγαίνετε το κατοικίδιο στον κτηνίατρο.
Τα λευκά ούλα δείχνουν απώλεια αίματος. Τα κόκκινα υψηλό πυρετό, λοίμωξη, τοξικές ουσίες ή οδοντικά προβλήματα. Μπλε ή μωβ σημαίνουν την έλλειψη οξυγόνου. Τα κίτρινα δείχνουν προβλήματα του ήπατος.

1. Το κατοικίδιο σας κοιτάει επίμονα τον τοίχοΣκύλος κτηνίατρος Γάτα

© twitter

Φυσικά, μπορεί να βλέπουν κάτι που εμείς δεν μπορούμε. Όμως, δυστυχώς, ο λόγος είναι συνήθως πολύ πιο σοβαρός. Ένα σύνδρομο γνωστικής δυσλειτουργίας, σπασμοί ή ζάλη μπορεί να είναι συμπτώματα τραυματισμού στο κεφάλι, όγκοι, εγκεφαλίτιδα, δηλητηρίαση, εγκεφαλικό επεισόδιο και πολλά άλλα.

Μπόνους: Πώς να καταλάβετε αν η γάτα σας έχει αγριέψειΣκύλος κτηνίατρος Γάτα

Μπορεί να είναι δύσκολο να καταλάβετε αν το κατοικίδιο ζώο σας έχει επιθετική διάθεση και η αντίδρασή του σ ‘εσάς μπορεί να είναι απροσδόκητη. Ευτυχώς, υπάρχει μια ξεχωριστή ένδειξη θυμού στις γάτες: τα μάτια τους. Κανονικά, τα μάτια μιας γάτας θα είναι ευρέως ανοιχτά ή μισόκλειστα, με τις κόρες στενές και κάθετες. Εάν, ωστόσο, οι κόρες είναι ευρείς και στρογγυλές, είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεν πρέπει να αγγίξετε το γατάκι σας αυτήν την στιγμή.

Πηγή: tilestwra.com

Shares 349

Σχόλια


Read more:
Close