animalplanet.gr | Κατοικίδια & Ζώα

10 κορυφαία μεσαίου μεγέθους σκυλιά

Το μέγεθος μετράει, ειδικά όταν πρόκειται να αγοράσετε ένα σκυλί. Αν ψάχνετε για ένα σκυλί που δεν είναι ούτε πολύ μεγάλο ούτε πολύ μικρό, σας παρουσιάζουμε μια λίστα με μεσαίου μεγέθους σκυλιά.

Όταν επιλέγετε ένα σκύλο το μέγεθος μετράει και δεν υπάρχει λόγος να ψάχνετε για κάτι που “βρίσκεται περίπου σε”, αλλά να διαλέξετε κάτι που δεν είναι ούτε πολύ μικρό ούτε πολύ μεγάλο. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν εκεί έξω πολλά σκυλιά που βρίσκονται σε αυτή την κατηγορία! Παρακάτω είναι η λίστα των 10 σκυλιών που σίγουρα θα παίξουν σπουδαίο ρόλο στη ζωή σας.

Αυτά τα σκυλιά είναι από τα πιο έξυπνα, τα πιο γρήγορα και τα πιο αθλητικά σκυλιά στον κόσμο. Τα πάνε εξαιρετικά με τα παιδιά και είναι πολύ παιχνιδιάρικα, ενώ, το αγελαίο ένστικτό τους θα τα κάνει να έχουν στο νου τους τη γάτα. Παρά το μέγεθός τους έχουν πολύ ενέργεια, οπότε, προετοιμαστείτε γι’ αυτό. Είναι μια εξαιρετική ιδέα να εκπαιδεύσετε το σκύλο σας. Επίσης, το να διδάσκετε το σκύλο σας μία ποικιλία κόλπων δεν θα είναι μόνο νοητικά διεγερτικό, αλλά θα έχει πολλή πλάκα και για τους δύο σας. Εξαιτίας της ενέργειάς τους είναι καλό να έχετε μία μεγάλη αυλή έτοιμη για να απελευθερώσει με θετικό τρόπο όλη αυτή την ενέργεια.

Αστεία δεδομένα για τα Border Collies:

 

Συνήθως, χρησιμοποιούμενο για κυνήγι πτηνών, είναι ανθεκτικά, πρόθυμα, υπάκουα και μαθαίνουν γρήγορα. Είναι εξαιρετικά με τα παιδιά και αποτελούν ιδεώδεις συντρόφους. Στάζοντας νερό ζυγίζουν περίπου πενήντα λίβρες και είναι 19 ίντσες ψηλά. Όπως και τα υπόλοιπα σκυλιά χρειάζεται χρόνο για καθημερινή άσκηση. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι αυτά τα σκυλιά είναι αθλητικά και ενεργητικά, αλλά έχουν επίσης ανεπτυγμένο το ένστικτο για κυνήγι. Το να επιτρέψετε το σκύλο να παίξει στην αυλή ή στο πάρκο είναι σοφή επιλογή. Είναι η καλύτερη επιλογή, αφού τους αρέσει να παίζουν σε ανοιχτά μέρη.

Αστεία δεδομένα:

 

Μια πολύ γλυκιά ράτσα που είναι γνωστή για το όμορφο αλύχτισμά της και το σταθερό γαύγισμα. Είναι ένα εξαιρετικό οικογενειακό σκυλί με στοργικά αγαπησιάρικα καφέ μάτια. Ζυγίζει περίπου 25 λίβρες και έχει ύψος 15 ίντσες. Τα πάνε πολύ καλά με τα παιδιά και σχηματίζουν σταθερούς δεσμούς με τους ιδιοκτήτες τους. Αν θέλετε λοιπόν έναν πιστό και φιλικό σκύλο για την οικογένεια αυτή είναι η καλύτερη επιλογή.

 

 

Αστεία δεδομένα για το Μπιγκλ:

 

Αυτό το σκυλί έγινε πασίγνωστο όταν έγινε το επίσημο σκυλί της οικογένειας Ομπάμα στο Λευκό Οίκο μερικά χρόνια πριν. Ανατράφηκε για να κρατάει συντροφιά στους ναύτες στη θάλασσα. Ζυγίζει 60 λίβρες και είναι 23 ίντσες ψηλό. Εκπαιδεύστε το σκύλο αυτό και σίγουρα θα μάθει γρήγορα με σκοπό να μη σας απογοητεύσει –κάτι που θα κάνει και τους δυο σας χαρούμενους! Είναι φανερό ότι τα σκυλιά αυτά τα πάνε φοβερά με τα παιδιά και είναι προστατευτικά με τους ανθρώπους που τα αγαπάνε, κάνοντάς τα τις καλύτερες επιλογές για οικογένειες που θέλουν ένα φύλακα που θα είναι πιστός κι έξυπνος.

Αστεία δεδομένα:

 

Αυτό το γλυκό σκυλάκι με τα ψυχοπονιάρικα μάτια είναι ένα εξαιρετικός σύντροφος. Ανατράφηκε αρχικά για κυνήγι και για να ξετρυπώνει πουλιά από τη φωλιά τους. Ζυγίζουν 30 λίβρες και έχουν ύψος 15 ίντσες. Είναι πολύ αθλητικά, έτσι πρέπει να φροντίσετε να τους δίνετε αρκετό χρόνο για παιχνίδι και άσκηση. Η εκπαίδευση είναι ο καλύτερος τρόπος να συνδεθείτε και να το διεγείρετε νοητικά, ενώ είναι γνωστά για την καλή διαγωγή τους και για το γεγονός ότι διαθέτουν πολλή ενέργεια –κυρίως όταν είναι μικρά. Θέλουν πάντοτε να κάνουν κάτι για αυτό δώστε τους μια δουλειά και θα είναι πάντα χαρούμενα.

Αστεία δεδομένα:

 

Το ξέρετε ότι θέλετε ένα! Το κοντόχοντρο αυτό σκυλάκι είναι ένα από τα πιο συχνά animated σκυλιά μεσαίου μεγέθους! Είναι ένας εξαιρετικός σύντροφος που του αρέσει να περνάει χρόνο μαζί σας στην πολυθρόνα. Αυτά τα σκυλιά περιγράφονται συχνά ως φιλικά, αλλά και, πεισματάρικα. Μπορεί ακόμη να είναι παιχνιδιάρικα, ενώ, ανταποκρίνονται στην εκπαίδευση, γεγονός που σημαίνει ότι εύκολα θα ενσωματωθούν στην οικογένειά σας.

Αστεία δεδομένα:

 

Μη γελιέστε από το τρίχωμα! Αυτά τα σκυλιά είναι από τα εξυπνότερα και μαθαίνουν αρκετά εύκολα. Η ευγενική φύση τους αποκρύπτει το γεγονός ότι ανατράφηκαν για να κυνηγούν και να αρπάζουν πουλερικά νερού. Αυτή η ομορφιά είναι στοργική και αγαπησιάρα με τα παιδιά και τα άλλα σκυλιά. Ζυγίζει 60 λίβρες και είναι 27 ίντσες ψηλό.

Αστεία δεδομένα:

 

Παρά την ανόητη και χαρούμενη φύση τους αυτά τα πανέξυπνα σκυλιά έχουν μία ροπή να κάνουν χαρούμενο τον ιδιοκτήτη τους και είναι πιο έυκολο να εκπαιδευθούν σε σχέση με τα άλλα τεριέ. Το τρίχωμά τους πέφτει πολύ λίγο, κάτι που τα καθιστά κατάλληλα για όσους έχουν αλλεργίες.

Αστεία δεδομένα:

 

Είναι πιστά και αφοσιωμένα στις οικογένειές τους και μαδάνε ελάχιστα. Αυτά τα σκυλιά προέρχονται από την εργατική τάξη και εκτράφηκαν ως ανιχνευτές και κυνηγοί. Δεν είναι να απορεί κανείς για το ότι κράτησε τη φόρμα του με τον καιρό –ζυγίζει 45 λίβρες και είναι 20 ίντσες ψηλό.

Αστεία δεδομένα:

 

Ενώ αυτό το ανθεκτικό σκυλί μπορεί να φτάσει σε ταχύτητα τα 35 χιλιόμετρα την ώρα, του αρκεί απλά να κυνηγάει μπάλες και φρίσμπι ή να δουλεύει ακόμη και σαν σκυλί θεραπείας. Είναι φιλικό και τρυφερό, ενώ αρέσκεται να περνάει χρόνο με την καλύτερη φίλη του στη κρεβάτι. Είναι 40 λίβρες βαρύ και έχει ύψος 22 ίντσες.

Αστεία δεδομένα: