Μενού

10 καλύτερα σκυλιά για μέσα στο σπίτι

Shares 0

Χρειάζεστε ένα φίλο για να καθόσαστε στον καναπέ; Ίσως κάποιον που είναι καλυμμένος με τρίχωμα για τέλειες αγκαλιές; Το καταλαβαίνουμε. Το να βγαίνεις εκτός σπιτιού δεν ταιριάζει στον καθένα και το ίδιο ισχύει και για τους σκύλους! Έτσι τσεκάρετε τις επιλογές μας για τα καλύτερα σκυλιά εντός σπιτιού!

Με τις τιμές των σπιτιών να εκτοξεύονται στα ύψη, δεν είναι να απορεί κανείς που οι περισσότεροι από εμάς μπορούν να αντέξουν οικονομικά να ζουν σε μικρά σπίτια με υψηλό νοίκι. Δυστυχώς, ορισμένοι άνθρωποι νομίζουν ότι δεν μπορούν να έχουν την ιδιοκτησία ενός σκύλου αν ζουν σε μία μικρή αστική περιοχή. Σίγουρα, αν ζείτε σε ένα διαμέρισμα ή απλά σε ένα αστικό μέρος, μπορεί να μην έχετε την πολυτέλεια μιας περίφρακτης αυλής ή πολύ χώρο εκτός σπιτιού. Αλλά το γεγονός ότι το μέρος όπου ζείτε δεν περιλαμβάνει μία ευρύχωρη αυλή ή ένα περίφραγμα υπαίθριο δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να έχετε ένα κουτάβι. Με την προϋπόθεση ότι καλύπτονται όλες οι ανάγκες του, υπάρχουν σκυλιά που θα ήταν ιδιαίτερα χαρούμενα να είναι το αγαπημένο κατοικίδιό σας. Φαίνεται σαν να χρειαζόσαστε τη λίστα μας με τα καλύτερα σκυλιά εντός σπιτιού.

Σε περιπτώσεις σαν κι αυτή, είναι σημαντικό να διαλέξετε ένα σκύλο που δεν τον νοιάζει να περνάει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του εντός σπιτιού. Υπάρχουν ποικίλοι παράγοντες που πρέπει να σκεφτείτε για να σιγουρευτείτε ότι κάνετε τη σωστή επιλογή, όπως το επίπεδο ενέργειας του σκύλου σας, οι ανάγκες εξάσκησης και οι απαιτήσεις χώρου. Για να γλιτώσετε το χρόνο που θα ξοδεύατε αν ψάχνατε πολυάριθμες ράτσες διαδικτυακά, συγκεντρώσαμε τη λίστα με τα 10 καλύτερα σκυλιά για μέσα στο σπίτι –ιδανικά για ανθρώπους που δεν τους αρέσουν οι περιπέτειες έξω τόσο πολύ ή που δεν θέλουν να ανεβαίνουν και να κατεβαίνουν μία σκάλα με 20 σκαλιά! Υπάρχουν σκυλιά για κάθε ιδιοκτήτη και κάθε σπίτι. Το κλειδί είναι απλά να κάνεις την έρευνα και να βρεις το κατάλληλο κουτάβι! Τα εσωστρεφή σκυλιά είναι σίγουρα εκεί έξω. Απλά πρέπει να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει.

Ορισμένα πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε όταν επιλέγετε ένα σκυλί για το σπίτι

Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε καθώς ψάχνετε να βρείτε το σκυλί για σπίτι που σας ταιριάζει με το υπόλοιπο σπίτι. Όλοι οι σκύλοι είναι διαφορετικοί ούτως ή άλλως. Ακόμη και τα σκυλιά για σπίτι βρίσκονται σε μία ποικιλία σωμάτων και προσωπικοτήτων. Έτσι, πριν εντρυφήσετε στην παρουσίασή μας για να μάθετε λίγα πράγματα για τις ράτσες που θεωρούνται οι καλύτερες επιλογές για αυτούς που περνούν περισσότερο χρόνο στο σπίτι, είναι σοφό να σκεφτείτε τα ακόλουθα:

Μέγεθος: Ο πιο εμφανής παράγοντας για να σκεφτείτε όταν φέρνετε στο μυαλό σας ένα σκυλί εσωτερικού χώρου, είναι ότι κάποια σκυλιά θα έχουν μεγαλύτερη πρόκληση να ταιριάξουν σε μικρότερους χώρους. Αυτό δε σημαίνει ότι ένα μεγάλο σκυλί δεν μπορεί να είναι χαμηλών τόνων. Ακριβώς το αντίθετο! Παρόλα αυτά, μερικές φορές πρέπει να δουλέψουμε μέσα σε μικρό χώρο κάτι που μπορεί να είναι δύσκολο αν ο σκύλος σας πιάνει το μισό χώρο του σαλονιού σας. Οι περισσότεροι φιλόδοξοι ιδιοκτήτες που ψάχνουν για ένα σκυλί μέσα στο σπίτι αναζητούν ένα μικρό σκυλί για να κουλουριάζεται δίπλα τους στην πολυθρόνα για λίγη ώρα χαλάρωσης.

Γαύγισμα: Είτε μένετε σε ένα διαμέρισμα με πολλά μέλη οικογένειας, είστε σε μονοκατοικία ή μένετε ή σε μία πολυκατοικία θα έχετε γείτονες στην άλλη πλευρά του τοίχου. Έτσι είναι δεδομένο ότι ένα σκυλί που γαυγίζει δε θα κάνει χαρούμενους τους γείτονες. Διαλέξτε ένα σκύλο που είναι γνωστός για την ησυχία του. Μία ράτσα που δε γαυγίζει δυνατά ή συχνά είναι ιδανική για αυτές τις καταστάσεις.

Στάση απέναντι σε ξένους: Ένα άλλο πράγμα για να σκεφτείτε είναι πόσο καλά μία ράτσα τα πηγαίνει με ξένους, ειδικά να μένετε σε ένα διαμέρισμα όπου ο σκύλος σας θα είναι εκτεθειμένος σε νέους ανθρώπους όλη την ώρα. Δε θέλετε ο σκύλος σας να στρεσσάρεται από ανθρώπους που δε γνωρίζει και σίγουρα δε θέλετε να τρομάζετε άλλους ανθρώπους όταν είναι γύρω ο σκύλος σας. Τα σκυλιά είθισται να φέρνουν χαρά στους γείτονες! Έτσι, πρέπει να βρείτε μία ράτσα που τείνει να τα πηγαίνει καλά με τους ανθρώπους όλων των ηλικιών και μία που δε φοβάται να κάνει καινούριους φίλους όπου και να πηγαίνει.

Απόπτωση τριχώματος: Όταν μένετε σε ένα μικρό μέρος, μπορεί να είναι δύσκολο να κρατήσετε καθαρά τα πράγματα. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι ένα λεπτό στρώμα τριχώματος σκύλου να καλύπτει ότι σαν ανήκει. Έτσι, όσο εξερευνάτε τα υπέροχα σκυλιά εσωτερικού χώρου, σκεφτείτε πόσο περιποίηση απαιτείται για να κρατάτε τα τριχώματά τους υγιή και πόσο θα μαδάνε. Ένας σκύλος που δε μαδάει πολύ μπορεί να κάνει πιο εύκολο το να κρατιέται ο εσωτερικός χώρος καθαρός. Έτσι, αυτό είναι σημαντικό.

Ανάγκες άσκησης: Εάν διαλέξετε ένα σκύλο που χρειάζεται πολλή εξάσκηση και κάνετε μία πολυάσχολη ζωή ή απλά δε σας αρέσει να πηγαίνετε πολύ έξω, όλοι στη σχέση θα είναι δυσαρεστημένοι. Ευτυχώς, υπάρχουν κάποιες ράτσες που δε νοιάζονται να δραστηριοποιούνται ελάχιστα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Διαλέγοντας ένα σκύλο που απολαμβάνει να παίζει μέσα με παιχνίδια και που μπορεί να μένει νοητικά διεγερμένος με ορισμένα παιχνίδια παζλ, μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή. Αυτό σίγουρα είναι καλύτερο από το να πάρετε ένα σκύλο που χρειάζεται πολύ εκπαίδευση και προτιμά να τρέχει έξω σε πολύ ανοιχτό χώρο. Αυτά τα σκυλιά δεν ταιριάζουν στα διαμερίσματα.

Προσκόλληση σε ιδιοκτήτες: Οι σκύλοι αρέσκονται να βρίσκονται ανάμεσα σε ανθρώπους, έτσι είναι πάντοτε σημαντικό να ξοδεύετε πολύ από το χρόνο σας για να δίνετε προσοχή και στοργή στο σκύλο σας. Αλλά, ορισμένες ράτσες είναι ικανές να αντιμετωπίζουν το γεγονός ότι είναι μόνες μέσα στο σπίτι για ώρες. Έτσι αν έχετε μια πολυάσχολη μέρα και δε θέλετε ο σκύλος σας να βαρεθεί ή να νιώσει μόνος όσο δεν είστε σπίτι, επιλέξτε μια ράτσα που είναι πιο ανεξάρτητη. Ή απλά πάρτε δύο σκυλιά έτσι ώστε να κρατάνε παρέα το ένα στο άλλο όταν δεν είστε εσείς γύρω! Αυτή είναι επίσης μια επιλογή.

Καλύτερα σκυλιά για διαμερίσματα

  • Beagle: Το πρώτο σκυλί μας στη λίστα είναι το Μπιγκλ. Το μικρό του μέγεθος το κάνει εξαιρετικό σκυλί για μέσα στο σπίτι γιατί δε χρειάζεται πολύ χώρο για να νιώθει άνετα. Επιπρόσθετα, αυτά τα σκυλιά είναι γνωστά για το στενό δεσμό που έχουν με τα μέλη της οικογένειας και μένοντας σπίτι διασφαλίζεται ότι θα είναι πάντα κοντά στους ιδιοκτήτες. Αυτό είναι χαρακτηριστικό των Μπιγκλ! Σας θέλουν κοντά τους και εκτιμούν το γεγονός ότι δεν έχετε πού να κρυφτείτε από την τέλεια αγάπη τους.

Ενώ τα Μπιγκλ δεν είναι πολύ ενεργητικά, θεωρούνται έξυπνα και πεισματάρικα, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να γίνουν καταστροφικά όταν βαρεθούν. Για να το αποτρέψετε, σιγουρευτείτε ότι το κατοικίδιό σας έχει πολλά διαδραστικά παιχνίδια για να το κρατούν απασχολημένο όσο είστε μακριά! Τα Μπιγκλς χρειάζονται κάτι για να εστιάσουν την ενέργειά τους, έτσι είναι καλή ιδέα να έχετε πολλά παιχνίδια διαθέσιμα για αυτά αλλιώς θα μετατρέψουν ορισμένα από τα πολύτιμα αντικείμενά σας σε παιχνίδια.

Αυτά τα χαριτωμένα σκυλιά αρχικά εκτράφηκαν για κυνήγι, αλλά σήμερα, τα περισσότερα μέλη της ράτσας χρησιμοποιούν τις ταλαντούχες κυνηγετικές μύτες τους για να εντοπίσουν ένα μπαγιάτικο Cheeto που βρίσκεται πίσω από τον καναπέ αντί για ένα αγριοκούνελο. Παρόλα αυτά, το γεγονός ότι τα Μπιγκλς είναι κυνηγετική ράτσα σημαίνει ότι δεν είναι το τυπικό σκυλί για να αράζει σε πολυθρόνες. Έχουν μέτριες ανάγκες για άσκηση, αλλά μια απλή καθημερινή βόλτα θα το φροντίσει. Κι αν τα κουράσετε με ένα παιχνίδι που θα πετάτε και θα το φέρνουν μπορείτε να είστε σίγουροι ότι ο τετράποδος φίλος σας θα ξοδέψει το υπόλοιπο της ημέρας παίρνοντας έναν υπνάκο στην πολυθρόνα. Ευτυχώς δε θέλει πολύ για να εξουθενώσετε ένα Μπιγκλ.

Πρέπει να σημειωθεί ότι τα Μπιγκλς μπορεί να είναι φασαριόζικα σκυλιά εάν δεν είναι εκπαιδευμένα πότε πρέπει να γαυγίζουν και πότε όχι. Αν τα αφήσετε δίχως εκπαίδευση, δεν είναι σπάνιο να δείτε ένα Μπιγκλ να γαυγίζει σε οτιδήποτε κινείται περιλαμβανομένων πεζών, του ταχυδρόμου, ενός σκίουρου στο γρασίδι ή ακόμη και σε κάποια φύλλα που κινούνται από τον άνεμο. Αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορούν να εκπαιδευτούν για να είναι πιο ήσυχα σκυλιά, παρόλα αυτά, θα πάρει χρόνο και υπομονή. Σιγουρευτείτε ότι είστε έτοιμοι για την αφοσίωση.

  • Affenpinscher: Είναι μία ράτσα της κεντρικής Ευρώπης με μικρό μέγεθος, έτσι το μέγεθός της και μόνο την κάνει έναν καλό υποψήφιο για τη λίστα μας. Αυτά τα μικρά σκυλάκια μπορούν να κάνουν ένα σπίτι από τα μικρότερα αντικείμενα. Έχοντας αυτό κατά νου, δεν είναι μόνο το μικρό μέγεθος που πρόσθεσε αυτή τη ράτσα στη λίστα. Όχι, αυτά τα γλυκά μικρά σκυλιά έχουν μία μυριάδα χαρακτηριστικά που μπορεί να τα κάνουν ιδανικά για ένα διαμέρισμα.

Τα σκυλιά αυτά πρώτα εκτράφηκαν αρχικά για να πιάνουν ποντίκια, αλλά όλο αυτόν τον πρώτο καιρό τον πέρασαν στις φτωχογειτονιές –δεν πήρε πολύ χρόνο για τους ευγενείς και τους βασιλικούς να μαγευτούν από αυτά τα μικρά σκυλάκια! Και με καλό βέβαια λόγο: τα μικρά αυτά νευρώδη τεριέ έχουν καταπληκτικές προσωπικότητες. Είναι έξυπνα, παιχνιδιάρικα, τρυφερά και έχουν πολύ τσαγανό! Το ζωντανό ταπεραμέντο τους δεν τα καθιστά ενεργητικά, καθώς αυτά είναι τα τυπικά σκυλιά που θα κουρνιάσουν στην αγκαλιά σας και δε χρειάζονται πολλή εξάσκηση. Χρειάζονται περισσότερη αγάπη από εξάσκηση, που είναι τέλειο για ένα κουτάβι εντός σπιτιού.

Το μέσο Άφφενπιντσερ θα είναι εξαιρετικά χαρούμενο με μία καθημερινή βόλτα στο τετράγωνο, αλλά οι ανάγκες εξάσκησης μπορούν ρεαλιστικά να συνδυαστούν με την ώρα του παιχνιδιού. Έτσι, ακόμα κι αν δε σχεδιάζετε να πάρετε το σκυλάκι σας για πολλές βόλτες, θα πρέπει να το κουράζετε με ορισμένες χαρούμενες συνεδρίες στο διαμέρισμά σας. Και φυσικά, μη ξεχάσετε να παρέχετε νοητικές προκλήσεις ακόμα. Αυτά τα μικρά σκυλιά αγαπούν να παίζουν με παζλ και ποικίλα παιχνίδια για σκυλιά που κεντρίζουν τον εγκέφαλό τους.

  • Chihuahua: Είναι η πιο γνωστή ράτσα για μέσα στο σπίτι για χρόνια. Όσον αφορά το μέγεθος, αυτά τα μικρά σκυλιά είναι ιδανικά για ανθρώπους που μένουν σε στούντιο και μικρά διαμερίσματα (παρόλο που αυτά τα σκυλιά δεν τους νοιάζει να μένουν σε μεγάλες βίλες!). Προσθέστε ότι τα σκυλιά αυτά δεν απαιτούν πολλή καθημερινή εξάσκηση και είναι εύκολο να δείτε γιατί τόσοι πολλοί άνθρωπο αποφασίζουν να πάρουν αυτή τη ράτσα στο διαμέρισμά τους.

Από την άλλη μεριά, τα Chihuahua μπορεί να είναι πολύ βολικά. Ενώ είναι αξιαγάπητα, αυτά τα σκυλιά κάνουν του κεφαλιού τους και δε θα διστάσουν να το δείξουν. Είναι διάσημα για τη δυσκολία να τα εκπαιδεύσετε με τα απορρίμματά τους, γι’ αυτό θα πρέπει να τα βγάζετε συχνά έξω. Αλλά αν σας αρέσουν τα μικρά και τσαχπίνικα σκυλιά, θα ανταμειφθείτε με πιστότητα και στοργή που μόνο αυτά μπορούν να σας δώσουν!

Είναι ακόμη γνωστά επειδή γαυγίζουν πολύ ή γιατί γίνονται ορισμένες φορές επιθετικά -επικοινωνήστε με έναν εκπαιδευτή για να τα εκπαιδεύσει κατάλληλα στους τρόπους που φέρονται.

  • Boston Terrier: Τα Μπόστον Τεριέ είναι μια φιλική και τρυφερή ράτσα που αγαπάει να περνάει ποιοτικό χρόνο με την οικογένειά του. Αυτά τα σκυλιά έχουν κερδίσει το ψευδώνυμο “The American Gentlemen” χάρη στους εξαιρετικούς σπιτίσιους τρόπους τους και το ευγενικό ταπεραμέντο τους. Αυτά τα δύο ευγενικά χαρακτηριστικά τους είναι εξαιρετικά επιθυμητά σε ένα συγκάτοικο. Είναι, επίσης, πολύ ήσυχα. Προτιμούν να πνίγονται στις αγκαλιές σας παρά να γαυγίζουν. Είναι πολύ χαλαρά και αγαπησιάρικα.

Εφόσον έχουν καταγωγή κι από το Αγγλικό και το Γαλλικό μπουλντογκ στο γενεαλογικό τους δέντρο, τείνουν να είναι τεμπέλικα. Προτιμούν να μένουν στην πολυθρόνα τους. Θα είναι εξαιρετικά χαρούμενα αν κουλουριάζονται στην αγκαλιά σας! Αυτό δε σημαίνει ότι δεν χρειάζονται εξάσκηση: καθημερινές βόλτες και ορισμένος ποιοτικός χρόνος για παιχνίδι θα διασφαλίσει ότι το Μπόστον Τεριέ σας μένει χαρούμενο και σε φόρμα. Αλλά γενικά δε θα νιώσουν καταπιεσμένα για μακρές περιόδους καθισιού στον καναπέ. Στην πραγματικότητα αγαπάνε να μένουν μέσα στο σπίτι και να κουρνιάζουν στον καναπέ όπως κι εσείς!

  • Cavalier King Charles Spaniel: Αιώνες πριν τα σκυλιά αυτά ήταν η αγαπημένη ράτσα στις ευρωπαϊκές βασιλικές αυλές και η αριστοκρατική καταγωγή τους άφησε ένα σημάδι στο χαρακτήρα τους. Το ταπεινό ενδιαίτημά σας παρόλο τους κάνει! Αυτά τα σκυλιά είναι πολύ προσαρμοστικά και δεν αγαπούν τίποτα παραπάνω από το να κουλουριάζονται δίπλα σε εσάς στην πολυθρόνα. Το μικρό τους μέγεθος σημαίνει ότι δεν απαιτούν πολύ χώρο και έτσι θα κάθονται άνετα δίπλα σας. Είναι γνωστά ως σκυλιά Velcro και μπορεί να γίνουν κολλιτσίδες. Όταν πρόκειται για ασκήσεις, τα σκυλιά αυτά έχουν μέτριες απαιτήσεις. Καθημερινές βόλτες θα κρατήσουν σε φόρμα αυτή τη ράτσα. Δεν είναι πολύ απαιτητικά. Το μόνο που χρειάζονται είναι αγάπη για να είναι ικανοποιημένα.
  • Αγγλικό Μπουλντόγκ: Τα σκυλιά αυτά αρέσκονται να περνούν χρόνο με τις οικογένειές τους –ειδικά με παιδιά- και δεν έχουν υψηλές απαιτήσεις άσκησης. Στην πραγματικότητα, αυτά τα σκυλιά θα είναι πολύ ικανοποιημένα περνώντας τον περισσότερο χρόνο κοιμώμενα και ροχαλίζοντας στον καναπέ. Η φήμη τους για βαρεμάρα προεκτείνεται και στο γαύγισμα κι αυτή η ράτσα είναι ήσυχη, αλλά μόνο αν αγνοήσετε την αυξημένη τους αναπνοή, το ροχαλητό και το ότι ενεργούνται περιστασιακά. Το μόνο που πρέπει να σας ανησυχεί είναι το ότι πέρδονται συχνά. Αυτό είναι κάτι για το οποίο πρέπει να προετοιμαστείτε.
  • Dachsund: Με μέγεθος μόνο 8 μέχρι 9 ίντσες αυτά τα σκυλιά είναι τα πιο γνωστά για μέσα στο σπίτι! Έχουν παρόλα αυτά ζωντανή φύση κι ανεξάρτητο πνεύμα. Εκτράφηκαν αρχικά για να κυνηγούν ασβούς και ενώ το κυνηγετικό ένστικτό τους δεν είναι σε καλό επίπεδο το πείσμα τους και η εμμονή τους είναι τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά αυτής της ράτσας. Παρόλα αυτά, έχουν ευγενική φύση και ανταποκρίνονται θετικά στη θετική ενίσχυση, που σημαίνει ότι η εκπαίδευση τουαλέτας δε θα είναι δύσκολη. Εφόσον αυτά τα σκυλιά είναι ενεργητικά και παιχνιδιάρικα από τη φύση τους δε χρειάζονται πολλές βόλτες. Νομίζατε στα αλήθεια ότι το σχήμα λουκάνικό τους δεν απαιτεί αυστηρή δουλειά; Ακριβώς το αντίθετο. Μία μεγάλη κοιλιά θα τα τράβαγε στο έδαφος και θα προκαλούσε προβλήματα υγείας. Έτσι θέλετε να τα κρατάτε αδύναμα και να περπατάνε.

Αν ψάχνετε για ένα κουτάβι που θα ευδοκιμεί σε περιορισμένο χρόνο ενώ ακόμα θα σας ενθαρρύνει να βγαίνετε έξω και να βρίσκεστε σε κίνηση, το σκυλί αυτό είναι μια εξαιρετική επιλογή! Οι απαιτήσεις άσκησης (περίπου 30 λεπτά για ένα μικρό και 60 για ένα μεσαίου μεγέθους κάθε μέρα) θα απαιτεί από εσάς μία βόλτα κάθε μέρα. Μπορείτε να καταπολεμήσετε την καταπιεσμένη αντιδραστική ενέργεια με λίγο εξάσκηση.

  • Μεγάλοι Δανοί: Ίσως εκπλαγήκατε που οι μεγάλοι Δανοί είναι στη λίστα μας. Παρά το μέγεθός τους είναι τεμπέλικα σκυλιά. Έτσι δεν απαιτούν πολύ καθημερινή άσκηση και δεν είναι πολύ ενεργητικοί. Οι πιθανότητες είναι ότι ένα μέτριου μεγέθους σκυλί όπως ένα Border Collie θα είναι πιο δύσκολο να μείνει μες το σπίτι παρά αυτή η ράτσα.

Είναι ήρεμοι και χαλαροί και δεν κάνουν φασαρία. Δε γαυγίζουν πολύ, αν κι έχουν δυνατό γαύγισμα. Ταιριάξτε το αυτό με το γεγονός ότι αυτοί οι ευγενικοί γίγαντες είναι τρυφεροί και πιστοί στην οικογένειά τους και θα έχετε ένα φανταστικό σκυλί οικογένειας για ένα διαμέρισμα! Δεν απαιτούν πολλή εξάσκηση πέρα από την καθημερινή βόλτα τους.

Εάν έχετε ένα μεγάλο χώρο για να κινείται ο σκύλος και ένα μεγάλο κρεβάτι, αυτό είναι το ιδανικό, αλλά ο Μεγάλος Δανός μπορεί να προσαρμοστεί σε όλα τα μέρη. Οι τρυφερές προσωπικότητές τους θέλουν να βρίσκονται απλά ανάμεσα σε ανθρώπους.

  • Pug: Μαζί με την αγαπησιάρικα εμφάνισή τους είναι γνωστά για τη γλυκιά φύση τους. Τείνουν να αναπτύσσουν γερούς δεσμούς με την οικογένειά τους. Όσο δίνετε στο παγκ σας καθημερινή βόλτα και πολλή προσοχή θα είναι τέλεια χαρούμενο ανεξαρτήτως του μεγέθους του σπιτιού σας.

Ένα πρόβλημα είναι ότι σαν βραδυκέφαλο σκυλί μπορεί να έχει πρόβλημα με την αναπνοή του σε υψηλής θερμοκρασίας περιβάλλοντα. Πρέπει να του προσφέρετε αέρα ειδικά τους ζεστούς μήνες του καλοκαιριού. Διασφαλίστε ότι έχετε ένα μέρος για να το κρατάτε σε αυτό άνετα για την υγεία και την ευτυχία του σκύλου σας.

  • Havanese: Γνωστά για τα μακρύ μεταξένιο τους τρίχωμα, είναι μία ράτσα προς υιοθεσία που προτιμά να κουλουριάζεται στην πολυθρόνα παρά να κάνει εκδρομές. Είναι πολύ μικρά σε μέγεθος, αγκαλίτσες και ήρεμα σκυλιά –ό,τι ονειρεύεται κάθε ιδιοκτήτης!

Δε συνηθίζουν να γαυγίζουν συχνά, οπότε δε θα έχετε πρόβλημα με τους γείτονες. Είναι παιχνιδιάρικα, αλλά οι ανάγκες άσκησής τους μπορεί να ταιριάξουν με το παιχνίδι εντός σπιτιού. Θα είναι ικανοποιημένα με μία βόλτα την ημέρα!

Για περισσότερες πληροφορίες και βίντεο δείτε εδώ.

Shares 0

Σχόλια


Read more:
Close